Welkom!

Wat ontzettend leuk dat je de moeite neemt om te kijken waar ik met zoveel passie mee bezig ben. Een dag niet geschilderd is een dag niet geleefd! In de afgelopen tijd waarin we allemaal veel binnenbleven, was ik erg blij met de tijd en rust om nieuw werk te maken. En daarom, meer dan ooit, maakte ik werk waarvan ik hoop dat je er een beetje vrolijk van wordt! De fascinatie voor landschappen blijft, maar in mijn zoektocht naar vorm en kleur worden de landschappen abstracter. En ontstaan er ineens ook andere kleuren en onderwerpen….

Het thema “verwondering” blijft. De stijl waarin ik die verwondering vorm geef verschilt. Soms vind ik het heerlijk om – vooral in olieverf-  een vrij realistisch beeld te geven van mijn verwondering of blijdschap over wat ik zie. Een andere keer ga ik “los” in acryl zoals in de boekenkasten serie voor klein-behuisden, of bij sommige landschappen. Ik blijf leren! Over vorm en kleur, maar vooral ook nieuwe technieken die weer leiden tot nieuwe experimenten. Heerlijk!

Het werk is normaliter, naast natuurlijk op afspraak in het atelier, te zien op verschillende exposities en kunstmarkten in het land en natuurlijk in 2022 ook weer bij Weespers aan de Wand.  Zie:  http://weespersaandewand.nl

Ik werk nu ook steeds vaker in opdracht. Je kunt mijn werk tegenkomen op kaarten en kaartjes bij verschillende bedrijven, maar ook aan de muur bij je vrienden en kennissen, want dan heb ik hun favoriete vakantie foto of verzamel-objecten geschilderd, soms als onderdeel van de “kastplanken” serie . Schroom vooral niet om contact op te nemen. De prijs zou je wel eens mee kunnen vallen! 😉

Een groot deel van het werk is te koop,  zie voor de prijzen en afmetingen de (i) knop bij elk werk. Ik probeer mijn werk zo betaalbaar mogelijk te houden dus ik hanteer op de website en bij Weespers aan de Wand de atelier-prijzen. En nieuw: ieder werk is ook te huur voor €15 per maand, waarbij je steeds €10 van je huurbedrag spaart voor de aankoop van een werk waar je aan gehecht raakt.

Mail me een voorstel en we kijken wat er mogelijk is. En dan heb je een uniek beeld aan je muur! Ik hoop van je te horen, schroom niet!

Over Ingrid:

Kijken, Zien, Verbazen, Verblijden, Vertalen, Vastleggen, Delen. 

Mijn hele leven al bezig met vormgeving en pogingen om de werkelijkheid te vatten en, misschien, een beetje mooier te maken. Door tekenen, teksten en gedichten schrijven, fotograferen, experimenteren met keramiek en glazuren, beeldhouwen en experimenteren in textiel.

Nu eindelijk, door de rust en de tijd die ontstond na m’n ziekte, serieus aan het schilderen. Ik experimenteer met materiaal, leer oude technieken zoals opbouw vanuit doodverven en manieren van glaceren, experimenteer met acryl en toevoegingen, volg masterclasses bij andere kunstenaars en ga ’s zomers plein-air schilderen in Frankrijk. Ben gefascineerd door lijnen in het landschap en evolueer nu van zeer realistisch tot vrij in vorm en kleur.

Ik wil je graag laten zien wat mij opvalt in de wereld en je deelgenoot maken van mijn verbazing en vreugde over de beelden die we om ons heen zien in de hoop dat jij er ook plezier aan beleeft.

Ik ben reuze benieuwd wat je ervan vindt en wens je veel plezier met het bekijken van alle doeken en doekjes. En mocht je me van commentaar willen voorzien of iets willen aanschaffen of huren: mail me op Atelierannastraat@gmail.com. Antwoord verzekerd!

Hierboven een werk uit de Wijngaarden serie: Herfst bij Julienas, Acryl op linnen, 80 x 40 cm